عسل هایی که فقط نامشان عسل است
تا حدود زیادی ترکیب و خواص عسلهای مختلف با هم یکسان هستند البته اگر تغییراتی در روند تولید آنها داده نشده باشد. عسلهای ارزان قیمت موجود در بازار که به «عسل چینی» معروفند، در حقیقت عسل نیستند بلکه «گلوگز مایع» هستند.
«گلوکز مایع» در صنعت تهیه محصولات قندی اهمیت زیادی دارد و از هیدرولیز نشاسته ذرت، گندم، سیب زمینی و… به دست میآیند. در واقع عسلهای چینی، نشاسته یا قندی هستند که طی فرآیند هیدرولیز تهیه میشوند. رنگ و ظاهر این نوع عسلها، شبیه عسل طبیعی است اما با شیرینی کمتر.
تقریبا همه عسلهای موجود در بازار تقلبی هستند و این بزرگترین تقلبی است که در تولید و عرضه عسل انجام میشود. معمولا در صنایع، «گلوکز مایع» یا «قند اینورت» را با عسل مخلوط میکنند، به همین دلیل تقریبا بو، طعم و مزه عسل طبیعی میدهد و به راحتی نمیتوان تشخیص داد که عسل مرغوب است یا نه.
در حقیقت، عسل خالص عسلی است که قند اینورت یا گلوکز مایع به آن اضافه نشده باشد و زنبورها با شهد گل و گیاه تغذیه شده باشند، اما متاسفانه برخی از زنبورداران، زنبورها را با آب قند یا شکر تغذیه میکنند زیرا نگهداری کندوهای عسل در نواحی پرگل برای آنها هزینهبردار است. خواص و ارزش تغذیه ای این نوع عسلها مانند عسل های طبیعی نیست.
به علاوه، بو، تغییر رنگ عسل، غلظت، شکرکزدن یا نزدن را نباید ملاکی برای تشخیص مرغوبیت عسل دانست. عسل مرغوب و خالص به ندرت یافت میشود و در صورتی که عسل طبیعی باشد، نسبتا قیمت بالایی خواهد داشت. پس هنگام خرید عسل، به گفتههای فروشنده اکتفا نکنید.